Technikai információk

A wpc fizikai és mechanikai tulajdonságai

A Tarimatec® teraszburkolat fizikai és mechanikai tulajdonságainak felméréséhez szükséges műszaki vizsgálatokat és hiteles és független laboratóriumokban végezték. Az eredmények alapján tökéletesek kültéri használatra.

A wpc burkolat karbantartása

Karbantartási tippjeinket gondosan követve könnyen megőrizhető a burkolat kiváló állapota.

Tisztítás és karbantartás

Bár a Tarimatec ® burkolatai nem igényelnek karbantartást, ajánlott időnként megtisztítani, hogy kinézete kifogástalan maradjon. Tisztítása egyszerűen vízzel és szappannal-, vagy akár magasnyomású mosóval (maximum 80 bar) történhet. Utóbbinál érdemes figyelni arra, hogy száliránnyal megegyező irányba mossunk, elkerülve a körkörös mozdulatokat.

Foltok esetén érdemes azonnal cselekedni, elkerülve a beszívódást.

Makacs foltok esetén

Olaj, étel, napkrém: meleg vízzel és mosószerrel vagy zsíroldószerrel tisztítsa meg, hagyja néhány percig rajta, majd öblítse le vízzel. Ha a folt így is megmarad, használjon folteltávolítót a szövetek tisztításához, a termék utasításait követve. Ha a folt behatolt a padlóba, finom csiszolópapírral vagy drótkefével simítsa el a felületet, mindig a barázdák irányában.

Mélyebb foltok esetén

Cigaretta, szén, karcolás: finom csiszolópapírral vagy drótkefével simítsa fel a felületet, mindig a a barázdák irányába.

Vannak olyan foltok, melyek fokozatosan tűnnek el az idő múlásával, illetve a rájuk hulló csapadék és a tűző nap hatására.

A burkolat nem áll ellen az acetonnak, erős savaknak, szilikonnak és festékeknek.

Javasoljuk, hogy a burkolatot ne szerelje fel a grillező helyeken.

Ökológiai innováció

A Tarimatec ® a természet és a technológia hibátlan kombinációját képviseli, megalkotva a tökéletes terméket, ami ötvözi a fa szépségét és természetességét a PVC tartósságával. A Plasticwood ®, a Tarimatec ® alapanyaga, 50%-ban  természetes rostból (rizshéj) készül, ami nem a fakitermelésből, hanem a gabonatermesztés melléktermékeinek újrahasznosításából származik. A Tarimatec 100% -ban újrahasznosítható, valamint környezetbarát alternatíva a trópusi fa számára, ezzel is hozzájárulva a környezet javításához.

A Tarimatec® ideális anyag kültéri használatra, hiszen ellenálló és tartós, nem tartalmaz mérgező anyagokat, ráadásul minimális karbantartást és tisztítást igényel. A Tarimatec® az idő múlásával változatlan minőségű marad, még szélsőséges időjárási körülmények között is.